Acht van Chaam Classic

Acht van Chaam Classic
De Acht van Chaam staat garant voor plezier voor jong en oud rondom het thema wielersport. Om het dorp al op tijd in wielersfeer te krijgen wordt op de zondag voor de Acht de “Acht van Chaam Classic” georganiseerd; een toertocht voor sportieve wielertoeristen met start en finish op de “meet” van de Acht, bij café ’t Chaamsche Wapen. Voor de minder competitieve fietsers wordt op dezelfde dag een fraaie gezinstoertocht in de bosrijke omgeving van Chaam georganiseerd.

Profcriteriumroute
Als eerbetoon aan de Brabantse wielercultuur voert de Acht van Chaam Classic  langs alle West-Brabantse steden en dorpen waar tegenwoordig nog een professioneel wielercriterium wordt verreden. Achtereenvolgens gaat de tocht (125km) door Made, Zevenbergen, Roosendaal en Etten-Leur met uiteraard vertrek en aankomst in Chaam.

Wielertoeristen kunnen kiezen uit twee afstanden: 75km of 125km. De tocht heeft de vorm van een 8. Op het knooppunt is een verzorgingspost ingericht met voldoende eten en drinken voor alle deelnemers. De rijders van de 75km komen hier één keer langs, de rijders van de 125km komen hier twee keer langs.

Toertocht 75km en 125km
Inschrijven voor de toertocht kan ’s morgens tussen 8.00 & 10.30 uur. Het inschrijfgeld is €10,00. De helft van het inschrijfgeld komt ten goede aan de organisatie van de Acht van Chaam om het behoud van de dit unieke wielerevenement ook in de toekomst te garanderen. Met uw sportieve deelname aan deze toertocht of gezinstocht geeft u dus de Acht van Chaam een financieel duwtje in de rug.

GPSies:

GPX-file route 75km

GPX-file route 125km

Routeyou:

75km AchtvanChaamClassic

125km AchtvanChaamClassic

 

Gezinstoertocht
Inschrijven voor de gezinstoertocht kan van 10.00 tot 14.00 uur. Inschrijfgeld hiervoor is €7,50 inclusief een consumptiebon van ’t Chaamsche Wapen.

Geen volgauto’s mogelijk.

Après Fiets Feest
Op het speciaal ingerichte wielerterras van ’t Chaamsche Wapen is het na aankomst gezellig napraten over de gereden rit. Alle deelnemers krijgen bij aankomst een kop koffie of thee aangeboden met appelgebak. De muzikale omlijsting wordt afwisselend verzorgd door een DJ en live muziek. Fietsen kunnen in een veilige omgeving gestald worden.

Dit après fiets feest is uiteraard ook toegankelijk voor niet-deelnemers.

Door de inrichting van het wielerterras kan er deze dag níet geparkeerd worden achter café ’t Chaamsche Wapen. Parkeren kan eenvoudig op het Marktplein 200 meter verderop aan de Dorpsstraat.

Samenwerking met stichting Pavé en Servais Knaven
“Pavé” is het Franse woord voor plaveien en betekent tevens kassei, 76 verwijst naar regio Breda. Stichting Pavë76 wil de wegen voor (jonge) wielrenners plaveien, onder andere door het organiseren van wielerwedstrijden die anders zijn én uitdagender. Tevens zet de stichting zich in om het vrouwenwielrennen te promoten. De Bavelse berg, Dwars door ’t Zand en de Mini Acht van Chaam zijn wedstrijden die door Stichting Pavé76 georganiseerd worden.

Dit jaar heeft de stichting ook ondersteuning toegezegd aan de Acht van Chaam Classic. Servais Knaven, ambassadeur van de Acht van Chaam en bestuurslid van Stichting Pavë76 heeft persoonlijk deze route mee helpen uitzetten. De mooie routes van 75km en 125km in het buitengebied van West Brabant zijn gebaseerd op zijn vele trainingsritten uit het verleden in deze regio.