ANNEMIEK VAN VLEUTEN, ANNA VAN DER BREGGEN EN MARIANNE VOS NAAR CHAAM !

CHAAM – Het Comité Acht van Chaam legde de eerste toppers vast voor de 81-ste Acht van Chaam die op woensdag 31 juli wordt verreden. Lees er alles over in BNDeStem en alle regionale weekbladen van Oosterhout tot Baarle-Nassau en van Nieuw-Ginneken tot Goirle. (foto’s: H.Theuns)

De top van het vouwenwielrennen staat op 31 juli aan de start van de 81-ste Acht van Chaam. Favorieten zijn onder meer Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Marianne Vos. “We willen het Vrouwenwielrennen alle kansen geven en daarmee promoten”, zegt de organisatie. Om 10.00 uur gaan de nieuwelingen meisjes/junior vrouwen van start in een wedstrijd over 36 kilometer. Om 16.45 uur begint de wedstrijd voor Elite vrouwen over 60 kilometer. Meer info via www.achtvanchaam.nl

Vos versus Van Vleuten en Van der Breggen

Marianne Vos gaat op 31 juli opnieuw in Chaam vlammen. Het belooft een spannend spektakel te worden. Zal het Vos lukken om de Acht voor de negende maal op haar naam te schrijven? Ze zal aan Annemiek van Vleuten een gedegen tegenstandster hebben. Van Vleuten schreef op 26 juni jongstleden het Nederlands Kampioenschap tijdrijden op haar naam. De regerend wereldkampioene tijdrijden legde de 31,8 kilometer af in 39.14 minuten. Daarmee bleef ze de concurrentie ver voor. Ook Anna van der Breggen, 2e in 2016 en 2017, zal voor de winst gaan. Van der Breggen op haar site: “De Acht van Chaam is met recht één van de mooiste en populairste criteriums van Nederland!”

 

About Author

Berry van Oers