De Acht

Toertocht Acht van Chaam Classic!

Op zondag 9 juni wordt de Acht van Chaam Classic gehouden, georganiseerd door WV Smeekens. De Acht van Chaam Classic is een prachtige toertocht door de bosrijke omgeving van Chaam en het grensgebied met België.

Er is een route uitgezet van 80 km en 130 km. Je kunt starten tussen 8.00 en 10.00 uur. Onderweg kom je een pauzeplaats tegen die tot twee uur geopend is. De laatste deelnemers finishen om 4 uur.

We zorgen voor handige faciliteiten zoals een bewaakte fietsenstalling, douches en een kantine bij de startplaats. De start is bij V.V. Chaam op Sportpark Groot Heivelt aan de Gilzeweg. Parkeren kan op het grasveld naast het sportveld.

Na afloop nodigen we je uit om te ontspannen op ons terras en gezellig na te praten over de tourtocht.

Inschrijven kan via de onderstaande link: Fietssport – 8 van Chaam Classic, zondag 9 juni 2024

De Acht van Chaam is Immaterieel Erfgoed!

De Acht van Chaam is in 2014 geplaatst op de Nationale Inventaris Cultureel Erfgoed van het Koninkrijk der Nederlanden. De Acht is daarmee de enige wielerwedstrijd die in de Inventaris is opgenomen.

De rijke traditie van de Acht en het feit dat het Nederlands oudste internationale wielerwedstrijd voor professionals is (sinds 1933) zorgde ervoor dat de Acht de prestigieuze plaats op de Nationale Inventaris kreeg toegewezen.

 

De Acht en meer

De Acht van Chaam is een jaarlijks terugkerende wielerwedstrijd in de Noord-Brabantse plaats Chaam. Deze wedstrijd wordt elk jaar gehouden op de woensdag na de Ronde van Frankrijk. Het is Nederlands oudste en bekendste internationale wielerwedstrijd !

Voorafgaand aan de Acht van Chaam vindt vanaf dinsdagavond de Nacht van Chaam plaats.