Rondemiss

Lot van Opstal Rondemiss Acht van Chaam 2019!

LOT VAN OPSTAL RONDE-MISS ACHT VAN CHAAM

Lot van Opstal is de Ronde Miss van de 81-ste Acht van Chaam die op 31 juli 2019 van start gaat. Lot (22) is geboren en getogen in Chaam en opgegroeid met de Acht. Als actief wielrenster fietste ze bij Wieler Vereniging Breda en bij De Jonge Renner in Oosterhout. “De combinatie van haar wielerhart, enthousiasme, uitstraling en liefde voor de Acht gaf voor ons de doorslag om voor Lot te kiezen”, legt de selectiecommissie uit. Lot: “Super eervol om te mogen doen!”

Renster

Lot stond enkele jaren zelf aan de start van de Acht van Chaam als renster. “Altijd ontzettend zenuwachtig voor de thuiswedstrijd, maar oh zo mooi met al die bekenden langs de kant”, zegt Lot. Regelmatig vroeg men of ze zin had Rondemiss van de Acht te worden. Lot: “Voor mij was het antwoord daarop logisch. Ik sta zelf aan de start en dat is nou eenmaal een lastige combinatie”.

Rondemiss

Inmiddels rondde Lot haar studie Bouwkunde af en werkt fulltime als kopersbegeleider en werkvoorbereider bij Bouwbedrijf Vrolijk in Zevenbergen. Daardoor is de combinatie met het wielrennen op nationaal niveau niet meer te doen. Nu ze niet in de Acht hoeft te starten heeft ze tijd om Rondemiss te worden. Lot: “De liefde voor de fiets is nog altijd niet weg, als ik langs de koers sta bij vriendinnen, kriebelt het altijd om toch weer zelf te fietsen. Het zit nou eenmaal in je bloed. Oké, dat deed mij beslissen om toch een jaar mijn dorp te mogen vertegenwoordigen tijdens de Acht van Chaam”.

Sporten

Naast haar werk vindt Lot het heerlijk om in de avond te sporten. Ze doet vaak groepslessen in de sportschool. Lot: “In het weekend probeer ik ook nog de fiets te pakken om lekker een rondje te trappelen. Naast het sporten vind ik het ook heerlijk om een terrasje te doen of lekker een hapje te eten in de stad met vriendinnen, lekker genieten”.

Voor ieder wat wils

Lot heeft er zin in. Ze roept iedereen op om op 31 juli naar Chaam te komen en de combinatie van gezelligheid en sport te ervaren. “De Acht is het gezelligste evenement van de regio en er is voor ieder wat wils. Je kunt de hele dag koersen volgen maar ook dansen en drankjes nuttigen tijdens het gezellige muziekfeest op het Brouwerijplein”, zegt ze. Sportief gezien vindt Lot de Acht van Chaam een van de mooiste wedstrijden vanwege de grote omloop met een technisch stuk in het dorp. “Ook de combinatie van Worldtour Vrouwen en Clubvrouwen is een mooie mix. Hierdoor is het een hele zware wedstrijd wat voor de toeschouwers erg leuk is om te volgen”.

juli 2019 – Berry van Oers

KLEDING:
@VanLoenhout Dameskleding en Accessoires Chaam
FB Vanloenhoutchaam

HAAR:
Marij Haarmode Chaam

VISAGIE: proff.Italiaans Merk KARAJA

Email: info@marijhaarmode.nl
www.marijhaarmode.nl

SCHOENEN:
Van den Buys Schoen- Sport- en Lederwaren Chaam
Email: nbuys32@planet.nl

NAGELS:

Christel’s Salon

Schoonheidsspecialiste – Nagelstyliste – Pedicure

www.christelssalon.nl