Rondemiss Acht van Chaam !

14 juni 2019

[vc_row gap=”10″][vc_column width=”2/3″ css=”.vc_custom_1560500067932{padding-top: 50px !important;}”][vc_column_text]RONDE-MISS ACHT VAN CHAAM

De Rondemiss is het visitekaartje van de Acht van Chaam. Naast de huldiging van de renners die het podium bereiken is ze actief op het vlak van representatie. De Rondemiss van de Acht in 2022 is Lieke den Dekker ! (foto’s: H.Theuns)

Rondemiss Lieke: “Komende Acht wordt TOP-editie!”

Lieke den Dekker is de Rondemiss van de Acht van Chaam 2022. Lieke is al jaren een grote fan van de Acht. “Ik ben geboren en getogen in Chaam. Dan kun je niet om de Acht van Chaam heen en groei je ermee op”, zegt Lieke. We vroegen naar haar motieven en verwachtingen.

 Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als sociotherapeut bij Thuyszorg in Baarle-Nassau. Daarnaast beoefen ik verschillende sporten en ga er graag op uit met de motor om een toertochtje te maken met wat vrienden.

Waarom wil je Rondemiss worden?

Mijn broer roept al jaren dat ik rondemiss moest worden. Hier had ik nooit gehoor aan gegeven omdat ik mezelf daar niet zag staan. Bovendien vond ik het altijd erg gezellig om met mijn vrienden een drankje te doen op het muziekplein. Tot net voor de corona. Toen had ik me opgegeven zonder dat iemand het wist. Ik dacht: doe eens gek! Soms moet je buiten je comfortzone treden. Het is toen niet doorgegaan vanwege de corona. Na twee jaar werd ik benaderd of ik nog interesse had. Ik had er nog eens rustig over nagedacht en dacht wederom: ik zal eens buiten mijn comfortzone treden en ik doe het gewoon. Ik voelde mij vereerd dat ik na twee jaar alsnog gevraagd werd. Ik zag het als een mooie kans voor zowel een fantastische ervaring als een boost voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Sport is een belangrijk deel in mijn leven, het heeft mij al veel gebracht. Het is zowel mijn uitlaatklep als mijn plezier. Hoe tof is het dan dat je als rondemiss mag staan op Nederlands oudste internationale wielerwedstrijd!

Ben je een ‘sportief’ type?

Ik ben een heel sportief type. Hier haal ik veel voldoening uit. Vanaf een jaar of 7 ben ik gaan voetballen. Dit heb ik vele jaren gedaan. Toen ik 13 jaar was ben ik begonnen met kickboksen en doe dit nog steeds. Daarnaast ben ik regelmatig in de sportschool te vinden. Ook sta ik een aantal keer per jaar aan de start van een Strong Viking run. In het weekend vind ik het leuk om een rondje te doen op de crossmotor.

Hoe zou je het evenement Acht van Chaam aanprijzen?

Sport brengt mensen bij elkaar en met elkaar. Daar is de Acht van Chaam een mooi voorbeeld van. Er is voor ieder wat wils, voor jong en oud. Voor de liefhebbers van de wielersport zijn er diverse klassen te bewonderen. In een dagvullend programma, van junioren tot profs en niet te vergeten de funklasse. Voor de mensen die wat minder met de wielersport hebben is er altijd een leuk muziekfeest op het plein waar een dansje en drankje gedaan kan worden. De Acht van Chaam is Nederlands oudste internationale wielerwedstrijd wat altijd plaatsvind op de eerste woensdag na de Tour de France. Een evenement wat je niet wilt missen!

Wat verwacht je van de komende Acht van Chaam?

Ik verwacht dat de komende Acht van Chaam een TOP editie gaat worden. We hebben er twee jaar op moeten wachten en nu kan het dan eindelijk weer. We hebben ernaar uitgekeken om samen weer te kunnen genieten van dit evenement. Zoals al eerder benoemd sport brengt mensen bij elkaar en met elkaar. Dat het maar snel woensdag 27 juli mag zijn. Tot dan! -Berry van Oers

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_media_grid element_width=”12″ item=”masonryMedia_ScaleWithRotationLight” grid_id=”vc_gid:1658386849134-7e7d2191-f3d8-2″ include=”6820,6821″][/vc_column][/vc_row][vc_row gap=”20″ content_placement=”top”][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]KLEDING:

Crystal Sands Sint Annaplein 24 5111 CA BAARLE-NASSAU 06-20524571 www.crystalsands.nl[/vc_column_text][vc_column_text]HAAR en VISAGIE:

Haar Zus, Hofstade 1B 5131 ZK ALPHEN 013-5082239 www.haarzus.nl[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]SCHOENEN:

Van den Buys Schoen- Sport- en Lederwaren CHAAM
Email: nbuys32@planet.nl[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]NAGELS:

TD Nagelstudio Dorpsstraat 23 4861 AA CHAAM 06-17151726 www.tdnagelstudio.nl[/vc_column_text][/vc_column][vc_column][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row]