Regiobladen: Streep door Chaams Wielerfeest!

CHAAM – “Het Comité Acht van Chaam kan vanwege de coronamaatregelen de Acht, die dit jaar gepland stond op 22 juli, niet organiseren.” Dat was de unanieme uitkomst van een spoedoverleg van het voltallige Comité op woensdag 22 april jongstleden, een alleszins bijzondere vergadering met een historische beslissing die door een camerateam werd vastgelegd.

Ook niet in september

“De Acht organiseren na de Tour de France in september wordt door het Comité Acht van Chaam als niet-realistisch beoordeeld”, werd na het overleg per communiqué meegedeeld. Argumenten die tot deze conclusie leidden waren onder meer: Het is geen vakantietijd in september, trek je dan publiek? Het is dan WK Wielrennen en daarom zijn veel toppers niet beschikbaar. Hoe kun je als het geen vakantietijd is aan medewerkers en vrijwilligers komen? Het is vroeger donker. Te verwachten is dat de anderhalve meter samenleving in september nog steeds van kracht is. Kun je nu in deze moeilijke tijd wel bij sponsoren aankloppen? Als we de Acht in een afgeslankte vorm organiseren doen we dan geen afbreuk aan het evenement? Als we het doen willen we het goed doen!

Fiesta Vuelta Chaam

De Commissie Entertainment was er al helemaal klaar voor. Onder het motto ‘Fiesta Vuelta Chaam’ stond er een groots feest gepland op de Brouwerij tijdens de Acht in een Spaans decor. De lancering van zonnige acts, Dj’s van de Spaanse Costa’s en een spectaculair slotconcert door Belle Perez met live-orkest had op 22 juli Chaam in vuur en vlam moeten zetten. “We richten ons nu op volgend jaar wanneer we zeker weer nieuwe verrassingen uit de kast gaan trekken”, laat de Commissie alvast weten.

82ste Editie

De beslissing om dit jaar geen Acht te organiseren was historisch maar weloverwogen genomen, ook vanwege de veiligheid en gezondheid. “Dat is het allerbelangrijkste”, legt het Comité Acht van Chaam uit. De vorige keren dat de Acht niet doorging was van 1941 tot en met 1946 vanwege de Tweede Wereldoorlog. In latere jaren was het ook soms wel moeilijk om de organisatie van de Acht elke keer weer rond te krijgen. Toch lukte het steeds met steun van sponsors, lef en vertrouwen. Zo kijken de leden van het Comité Acht van Chaam ook nu naar de toekomst. “We hopen u volgend jaar in goede gezondheid te kunnen begroeten tijdens de 82ste editie van de Acht van Chaam”, laten ze weten

Berry van Oers  (foto’s: H.Theuns)


About Author

MarianMaakt