Zilveren Wiel KNWU voor Lisette de Jong

14 augustus 2020

CHAAM – Bij de aftrap van de Wielercarrousel van de Acht van Chaam op 22 juli jongstleden zorgde Wielerconsul Theo Gorissen voor een verrassing. Hij reikte het Zilveren Wiel van de KNWU uit aan Lisette de Jong vanwege haar zilveren jubileum bij de Acht van Chaam. In 1995 trad De Jong als een soort ’toezichthouder’ vanuit de gemeente Chaam toe tot het organiserend Comité. In dat jaar sloot de gemeente een nieuwe overeenkomst met de Acht en een voorwaarde was de toevoeging van een collegelid aan het Comité. Op dat moment was De Jong wethouder met sport in haar portefeuille. Het was ook het moment dat de organisatie van de Acht werd uitgebreid met commissies. Een daarvan was de sponsorcommissie waarvan De Jong voorzitter werd. Met de uitreiking van het Zilveren Wiel onderstreepten de KNWU en het Comité Acht van Chaam de vele verdiensten van Lisette de Jong voor de Acht van Chaam. Sponsoring en VIP-ontvangst zijn paradepaardjes.

Sponsoring

Na de gemeentelijke herindeling verviel de voorwaarde dat een collegelid zitting moest hebben in het Comité Acht van Chaam. De Jong was blij dat die voorwaarde verdween. “Sinds dat moment ben ik als mens en niet vanuit een functie toegetreden tot de organisatie”, vertelde ze meermaals. Het budget waarmee de Acht werkt bestaat naast de opbrengst van de entreegelden en een bijdrage van de gemeente vooral uit sponsorgelden. De sponsorcommissie onder aanvoering van De Jong gaat jaarlijks op pad om bedrijven te interesseren voor sponsoring van de Acht. Een hele klus. Maar met succes want steeds weet De Jong met haar medestrijders het beoogde bedrag binnen te halen. Een prestatie van formaat.

VIP

De sponsorcommissie besteedt veel aandacht aan het onderhouden van relaties met sponsors. De jaarlijkse ontvangst tijdens de Acht in de VIP-ruimte voor het voormalige gemeentehuis wordt erg gewaardeerd. Het lukte De Jong en haar commissieleden daar een speciale en specifiek voor Chaam kenmerkende sfeer weg te zetten. Het grasveld voor het oude gemeentehuis wordt omgetoverd in een chique huiskamerachtige buitenkamer. De gasten kunnen vanuit deze huiskamer de wedstrijden volgen. De catering is prima. Aan alles is gedacht. De mensen voelen zich thuis. Bedrijven ontvangen er graag hun klanten. Kortom, de VIP-ruimte is een belangrijk visitekaartje voor de Acht van Chaam. -Berry van Oers

Lisette de Jong ontvangt het Zilveren Wiel van de KNWU! (foto: B.van Oers)