13 september: NK Tijdrijden tussen Chaam en Ulvenhout

2 september 2020

CHAAM/ULVENHOUT – Op zondag 13 september vindt tussen Chaam en Ulvenhout het NK Tijdrijden voor junioren, nieuwelingen, jeugdrenners en belofte vrouwen plaats. De start is aan de Chaamse Wouwerdries bij het Marktplein. Van daar uit gaat het via de buitenwegen richting Ulvenhout. De finish ligt daar in de St. Annadreef ter hoogte van restaurant De Fazant.

Pavé 76

Bij het NK in Emmen was er geen ruimte voor de 15 tot 18-jarigen. De Stichting Pavé 76, die zich inzet voor jonge wielrenners, bood daarom aan het kampioenschap voor hen te organiseren in de regio van Chaam en Ulvenhout. Temeer omdat door de coronapandemie veel wedstrijden voor jongeren niet doorgingen. Pavé76, aangevoerd door Servais Knaven, mikt er op om de kampioenschappen ook in de komende jaren te kunnen organiseren.

Acht van Chaam

Na de mini-Acht van Chaam op Koningsdag is Chaam tijdens het NK Tijdrijden opnieuw het decor voor jeugdige wielrenners. Naast junioren en nieuwelingen gaan tevens jeugdrenners van de categorieën vijf, zes en zeven en beloften vrouwen in het kampioenschap van start. Het kampioenschap voor de belofte vrouwen U23 heet ‘Grote Prijs Theo van der Westerlaken’, vernoemd naar de op 14 juli jl. overleden secretaris van de Acht van Chaam.

Programma

10:00 uur Categorie 5, 6 en 7 (5,6 km) Start Kloosterstraat

11.15 uur Officiële opening Wouwerdries Chaam

11:30 uur Nieuwelingen meisjes (15,8 km) Start Wouwerdries

12:45 uur Nieuwelingen Jongens (15,8 km) Start Wouwerdries

14:30 uur Junioren Vrouwen (15,8 km) Start Wouwerdries

15:45 uur Junioren Mannen (25,8 km) Start Wouwerdries

17:30 uur U23 Vrouwen (25,8 km) Start Wouwerdries

Veilig

Vanwege de coronamaatregelen wil de organisatie de kampioenschappen zo veilig mogelijk laten verlopen. Het parcours is daar op afgestemd en gaat voornamelijk langs buitenwegen, voor een groot deel over de mooie in het voorjaar geopende fietsallee door de bossen tussen Chaam, Alphen, Gilze en Ulvenhout.-berry van oers

NK Tijdrijden 2020: Nieuwelingen Junioren U23 Vrouwen Categorie 5,6,7

Chaam, na mini-Acht, tijdens NK Tijdrijden opnieuw decor voor jeugdige wielrenners. (foto: H. Theuns)
Pavé76, aangevoerd door Servais Knaven, zet zich in voor jonge wielrenners. (foto: B. van Oers)