Bavelse Berg Classic

CHAAM/MOLENSCHOT/ULVENHOUT – Na de Mini Acht van Chaam en de grote Acht van Chaam blijft wielerdorp Chaam wielertoppers ontvangen. Dat gebeurt op zondag 8 september wanneer de wielerjeugd-klassieker de Bavelse Berg wordt verreden. Er zijn meerdere startlocaties in Chaam. Organisator stichting Pavé 76 zet zich in voor de wielerjeugd van Nederland. “We zijn een enthousiaste groep mensen en organiseren unieke evenementen. De passie die we hebben voor de wielersport komt terug in de evenementen die we organiseren”, zegt Mart Verhees van Pavé 76.

Drive

De stichting staat voor: vernieuwen , ontwikkelen, opleiden en duurzaamheid. Verhees: “We houden niet van opgeven en volgen ons hart om de wielerjeugd mooie dingen te bieden.” Vier jaar geleden is het idee geboren om op en de rond de Bavelse Berg , die normaliter niet toegankelijk is voor publiek, een koers te organiseren. Verhees: “Dat dit wielerevenement een uniek jaarlijks terugkerend en groeiend wielersportfestijn is geworden geeft ons de drive om door te gaan. Dankzij de inzet van de werkgroep, sponsoren, vele vrijwilligers en de gemeente Breda, gaat het ons weer lukken om een prachtig wielersportevenement te organiseren.” Dit jaar is de finish onderaan de Bavelse Berg in verband me werkzaamheden op de berg.

Pavé

Pavé is het Franse woord voor plaveien en het betekent tevens kassei, hetgeen een verwijzing is naar de overwinning van Parijs-Roubaix in 2001 door Pavévoorzitter Servais Knaven. Knaven, sinds dit jaar ambassadeur van de Acht van Chaam, is oud winnaar van de Acht. Hij reed altijd graag in Chaam en bleef er daarna terugkomen. Door zijn toedoen is de mini Acht van Chaam ontstaan die jaarlijks op Koningsdag wordt verreden.

Starttijden

09,45 uur Cat 2 afstand 9,4 km start Fazanterie Ulvenhout 09,48 uur Cat 1 afstand 9,4 km start Fazanterie Ulvenhout 10.30 uur Cat 3/4 afstand 14,9 km start Chaletpark De Bosrand in Chaam 10.15 uur NWL jongens afstand 76,8 km start Wouwerdries in Chaam 13,40 uur Cat 5 afstand 20,5 km start Bio Kaas, Aardstraat, in Molenschot 13,30 uur Cat 7 afstand 36,7 km start Wouwerdries in Chaam 16,10 uur Cat 6 afstand 20,5 km start Bio Kaas, Aardstraat, in Molenschot 16,00 uur NWL M / jun D afstand 56,8 km start Wouwerdries in Chaam.

About Author

MarianMaakt