GEMEENTE ALPHEN-CHAAM EN COMITÉ ACHT VAN CHAAM TEKENEN MEERJARIGE SAMENWERKINGS OVEREENKOMST

CHAAM – op 17 december 2019 tekenden het bestuur van Stichting Acht van Chaam en burgemeester Joerie Minses namens de gemeente een nieuwe meerjarige samenwerkingsovereenkomst. De Acht van Chaam, Nederlands oudste en bekendste internationale wielerwedstrijd, wordt jaarlijks gereden op de woensdag na de Tour de France. “Dit is een zeer bekend en gewaardeerd wielerevenement, zowel binnen als buiten onze gemeente. Daarnaast past het prima bij het Cittaslow-gedachtengoed van Alphen-Chaam. Het gemeentebestuur is dan ook heel trots op de Acht van Chaam en met name op de vele vrijwilligers die dit evenement ieder jaar weer mogelijk maken”, aldus burgemeester Minses.

De nieuwe overeenkomst is voor de komende vier jaar. De financiële bijdrage die de stichting ontvangt van de gemeente is € 21.331,- per jaar. Daarnaast ontvangt de stichting jaarlijks een tweede bedrag van € 2.500,-. De burgemeester: “De extra bijdrage is nieuw in de overeenkomst. Voor dat bedrag spant de stichting zich in om concrete resultaten op drie specifieke gebieden te bereiken. Ten eerste als het gaat om het duurzame karakter van het evenement. Ten tweede met betrekking tot de mogelijkheid de gezondheid te bevorderen van inwoners en bezoekers. En ten derde als het gaat om het bijdragen aan een inclusieve samenleving, waarin alle inwoners mee kunnen doen. Deze afspraak past natuurlijk ook heel goed bij het Cittaslow-gedachtengoed en komt ten goede aan de hele gemeente.”

IMMATERIEEL CULTUREEL ERFGOED

“De Acht van Chaam levert natuurlijk al jaren een grote bijdrage aan onze gemeente”, vertelt de burgemeester. “De bekendheid van en waardering voor dit wielerspektakel straalt uiteraard ook positief af op die van Alphen-Chaam. Daarnaast trekt het veel toeschouwers vanuit het hele land, wat goed is voor de lokale middenstand. Verder wil ik benadrukken dat, net als het stichtingsbestuur, ook het gemeentebestuur zich medeverantwoordelijk voelt voor het zorgdragen en in stand houden van de Acht van Chaam als immaterieel cultureel erfgoed.”

BONDGENOOT

Het Comité Acht van Chaam toonde zich verheugd met de nieuwe overeenkomst: “De goede samenwerking met de gemeente en het enthousiasme van het gemeentebestuur voor de Acht straalt af op het hele evenement, de vrijwilligers, de betrokkenheid van de inwoners en de sponsoren. Bovendien is de gemeente een belangrijke bondgenoot bij onze activiteiten om de Acht levensvatbaar te houden. Samen met de gemeente spannen we ons graag in om de Acht duurzaam en voor iedereen toegankelijk te maken. Bovendien biedt de samenwerking kansen om de Acht, met deelname van topsporters, ook een evenement van breedtesport te laten zijn. Als voorbeelden noemen we de mini Acht van Chaam voor jongens en meisjes, de wedstrijden voor nieuwelingen, aspiranten, amateurs en wielerrecreanten.”

Op de foto zien we burgemeester Joerie Minses geflankeerd door Acht-secretaris Theo van der Westerlaken en Acht-voorzitter Ad Koijen. De ondertekening vond plaats in het voormalige gemeentehuis van Chaam en thans kantoor van A.C.Koijen & Partners.

About Author

MarianMaakt