Gouden Wiel KNWU voor Theo van der Westerlaken

BREDA – Vanmiddag 8 juli werd Theo van der Westerlaken onderscheiden met het Gouden Wiel van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU). Hij ontving de onderscheiding uit handen van Theo Gorissen, de consul van het district Zuid-West Nederland. De hoge onderscheiding in de wielersport kwam Theo van der Westerlaken toe als dank voor zijn verdiensten voor de wielersport.

Jarenlange inzet

Gorissen memoreerde de jarenlange inzet van Van der Westerlaken voor de Acht van Chaam en voor de samenwerking van organisatoren van wielerwedstrijden. Gorissen: “Je zet je al zo lang voor de wielersport in. Het hoofdbestuur van de KNWU was het er dan ook snel over eens dat de onderscheiding je toe komt”.

Secretaris

Sinds 1971 is Van der Westerlaken lid van het Comité Acht van Chaam. In 1991 werd hij 2e secretaris en vanaf 1994 tot op de dag van vandaag is hij 1e secretaris. Van der Westerlaken verblijft momenteel in het hospice te Breda waar hij woensdagmiddag de onderscheiding ontving. We wensen Theo van harte proficiat met deze zo verdiende onderscheiding! –Berry van Oers

Foto: Theo van der Westerlaken (links) ontving het Gouden Wiel van de KNWU uit handen van wielerconsul Theo Gorissen (rechts). Hier op de foto tijdens de Acht van Chaam in 2016. (foto: H.Theuns)

About Author

MarianMaakt