Toch nog beetje Acht in Chaam!

CHAAM – Vanwege de coronamaatregelen gaat de Acht van Chaam, die gepland stond op woensdag 22 juli, dit jaar niet door. “Begrijpelijk maar heel jammer”, zegt Kees van Gils van het organiserend Comité. Hij zit ook in het bestuur van de Vrienden van de Acht van Chaam. Die ruim vierhonderd vrienden steunen jaarlijks de Acht. Van Gils: “Ook dit jaar doen ze dat en daarom willen we, omdat de Acht niet doorgaat, toch iets voor hen doen”.

Wielercarrousel

Het Comité stak de koppen bij elkaar en lanceerde het idee om op 22 juli, de dag dat de Acht zou hebben plaatsgevonden, een wielercarrousel te organiseren. “We nodigen dan die middag de vrienden uit om in groepen bij vier horecalocaties langs te gaan. In elke locatie kunnen ze in gesprek gaan met een bijzondere gast uit de wielerwereld”, legt Acht-voorzitter Ad Koijen uit.

Wielercoryfeeën

Wielerlegende Rini Wagtmans is er op 22 juli bij in Chaam. Hij won de Acht in 1964 bij de Nieuwelingen en in 1966 bij de Amateurs. In 1968 won hij het fameuze duel met Jan Janssen. In 1971 reed hij opnieuw als eerste over de Chaamse eindstreep.  Ook strikte het Comité als spreker oud-coureur Bram Tankink. Ook oud-coureur, ploegleider en tweevoudig winnaar van de Acht Servais Knaven zal er zijn. Koijen: “We zijn bijzonder blij met de komst van Leontien Zijlaart- Van Moorsel. Ze won maar liefst vier keer bij ons”. De voormalige ‘joekel van boekel’ ging in 1997, 2001, 2002 en 2004 als eerste over de Chaamse meet. Als vijfde spreker komt José Been naar Chaam. Ze was tot 2019 wielercommentator bij Eurosport en deed verslag van alle grote wielerrondes, zoals de Ronde van Frankijk, de Ronde van Spanje en de Ronde van Italië.

Wielerspeakers

Koijen: “De vijf gasten worden geïnterviewd door de bekende wielerspeakers Kees Maas, Johan van de Made, Laurens van de Klundert en Rien van Horik. Uiteraard nemen we de coronamaatregelen in acht. Daarom moeten Vrienden die willen deelnemen zich vooraf aanmelden”. Het wielerfeestje start om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De aftrap is op het plein voor het voormalige gemeentehuis waar de gasten worden voorgesteld. -Berry van Oers

Foto: Bram Tankink, één van de sprekers op woensdag 22 juli, omringd door mooie vriendinnen van de Acht van Chaam !

(foto: H.Theuns)

About Author

MarianMaakt