Oud-winnaar Acht van Chaam Gerben Karstens overleden

CHAAM – Vandaag bereikte ons het bericht dat Gerben Karstens op 80-jarige leeftijd is overleden. Gerben won de Acht van Chaam in 1966 (zie foto). In dat jaar was wereldkampioen Tommy Simpson de grote buitenlandse vedette in het Chaamse peloton. Het was echter Gerben die de wedstrijd maakte en uiteindelijk glansrijk won, onder luid applaus van 60.000 toeschouwers en een korps mooie North State-meisjes, voor de Vlamingen Jos Verachtert en Rik Luyten.

Na zijn profcarrière bleef Gerben regelmatig de Acht van Chaam bezoeken. Hij kwam er graag. Als een van de eersten nam hij het boek 75 X Acht van Chaam in ontvangst. Gerben was een graag geziene gast tijdens Chaamse wielercafés om over zijn indrukwekkende wielercarrière te vertellen en over zijn spectaculaire overwinning in de Acht van Chaam van 1966. En vertellen kon hij als geen ander, smakelijk en in geuren en kleuren.

Bedankt Gerben voor je mooie prestaties waar we zo van hebben genoten: 14 etappe-overwinningen in Ronde van Spanje, 6 etappes in de Ronde van Frankrijk, een etappe in de Ronde van Italië, enz… Bedankt ook voor de steun die we als organisatie van je kregen.

Onze gedachten gaan nu uit naar zijn familie die we veel sterkte toewensen met het verlies van Gerben, een begenadigd wielrenner en een bijzonder mens. –Comité Acht van Chaam

About Author

MarianMaakt